Pasta met courgette, tomaat en blauwaderkaas

1 persoonsrecept

Ingredienten:

  • Eetlepel olijfolie om in te bakken
  • Klein teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 1 kleine uit of lente ui
  • 1/2 courgette in blokjes
  • Klein blikje tomaten blokjes (of ontvelde verse tomaten)
  • kleine rode peper (of minder naar smaak) fijn gesneden
  • 75 gr pasta (dit recept gaat uit van gedroogde pasta)
  • 10 gram boter
  • Stukje blauw schimmelkaas

Voorbereiding:

  • Zet een pan met water en zout op het vuur.
  • Snij de knoflook fijn
  • Snij de uien fijn
  • Snij de rode peper fijn
  • Snij de courgette in blokjes
  • Snij de tomaten in blokjes (moeten op kamer temperatuur zijn)
  • kruimel de blauwschimmelkaas

Bereiding:

  1. Als het water voor de pasta kookt, voeg te pasta toe terwijl dit kookt;
  2. Bak in een andere pan de ui en knoflook ca 4 minuten in de olijf olie op niet te hoog vuur. (Het is niet de bedoeling dat het bruin wordt, bruin betekend bitter. Niet bruin betekend zacht en iets zoetig.)
  3. Voeg de rode peper blokjes, de courgette blokjes toe, laat dit alles stoven tot de pasta gaar is
  4. Als de pasta gaar is giet het af, doe het terug in de pan (niet op het vuur) en voeg de boter, de tomatenblokjes en de blauwschimmelkaas toe.
  5. Serveer door eerst het pasta mengsel op het bord te doen, daarop het courgette mengsel en wat extra geraspte (blauwschimmel) kaas.
Smikkelen maar

Tip: gebruik je verse tomaten dan ontvel ze in het water wat toch al kookt voor de pasta.

Tip:  vries de kaas en en rasp het bevroren.

 

 

 

 

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s